“Islamlessen bieden leerlingen de kans om constructief en kritisch om te gaan met hun religie”, zegt Ahmed Azzouz. “Vaak ongenuanceerde informatie die ze online vinden, kan worden bevraagd.” © Aurélie Geurts

“Islamonderwijs biedt tegendiscours voor extreem gedachtegoed”
Meer leerkrachten, meer leerlingen en groeiende belangstelling aan hogescholen en de Leuvense universiteit: het islamonderwijs in Vlaanderen zit al jaren in de lift. Vanouds is er evenwel ook kritiek, onder meer op de kwaliteit van de handboeken en de invloed van de Turkse overheid of de leerplannen. Het islamonderwijs ontsnapt evenmin aan de roep om levensbeschouwelijke vakken te doen verdwijnen. Tertio peilt naar de stand van zaken.

Hoe staat het met het islamonderwijs in Vlaanderen? Ahmed Azzouz, inspecteur-adviseur islamitische godsdienst, is sinds 2006 actief op het terrein. Hij merkt een evolutie in gunstige zin en wijst bovendien op het belang van het vak islam als tegenwicht voor radicaal gedachtegoed.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.