Tertio 1040 - Frequente heiligschennis in Franse kerken

Frequente heiligschennis in Franse kerken

In Frankrijk nemen daden van heiligschennis slechts licht toe, maar de diepere grond ervan raakt de christenen. Zij voelen zich steeds sterker gemarginaliseerd.

Franse parochies zijn regelmatig het slachtoffer van opzettelijke daden van geloofsbelediging: gestolen of besmeurde hosties, onthoofde standbeelden, beschadigde liturgische voorwerpen… “Men heeft ons willen kwetsen in het hart van ons geloof”, zegt een priester van het onlangs getroffen Saint-Jean de Montmartre. De vraag naar de daders en hun drijfveren keert telkens terug. Jongeren verleid om over de schreef te gaan? Antiklerikale anarchisten? Jihadisten? Bepaalde christelijke milieus wijzen de radicale moslimkringen met de vinger. Nochtans blijkt dat slechts weinig daden van godslastering door moslims gebeuren. Daarom hanteert de Franse kerk een strikte deontologie: ze laat de onderzoekers hun werk doen en wil het vuur van de haat tussen religies niet aanwakkeren.

Lees hier het volledige artikel.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​