Tertio 1063 - “Meer dan andere godsdiensten investeert het christendom in emoties”

“Meer dan andere godsdiensten investeert het christendom in emoties”

Wie denkt dat over de oudheid het definitieve laatste woord is geschreven, vergist zich. Met de regelmaat van de klok verschijnen publicaties die een nieuw licht werpen op die periode. “De blik in de spiegel inspireert ons op zoek te gaan naar gelijkaardige fenomenen in het verleden”, zegt Angelos Chaniotis in Tertio van 24/6/’20.

“Eine Globalgeschichte des Hellenismus”, luidt de ondertitel van Chaniotis’ Die Öffnung der Welt. Dat is een ambitieus opzet voor een boek over het oude Griekenland. Toch heeft het nu al moeiteloos de status van standaardwerk verworven. Onder meer ook omdat Chaniotis de schrijfstijl der antieken af en toe overneemt, komt Hellas voor onze ogen tot leven.

Lees het volledige interview alvast hier.

Proefnummer of abonnement? www.tertio.be

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​