Tertio 1071 - Rituelen in crisistijd

Rituelen in crisistijd

Ook en misschien wel vooral in crisistijden is de nood aan rituelen hoog, betoogt filosoof Herman De Dijn in Tertio nr. 1.071 van 19 augustus 2020. Waardig de laatste eer bewijzen zit in ons mens-zijn ingebakken.

Zoals elke ernstige crisis bracht de coronapandemie aspecten van de samenleving naar voren die gewoonlijk op de achtergrond blijven. Dat gold niet alleen voor de verhouding tussen zorg en economie, tussen wetenschap en politiek, maar ook voor meer verborgen of miskende aspecten zoals het belang van lijfelijk contact of van rituelen. In die zin is de coronaperiode een soort ongewild en onbedoeld maatschappelijk experiment waaruit blijkt wat in de samenleving onder de oppervlakte aanwezig is.

Lees hier de integrale opinie van Herman De Dijn.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

U kan ook gebruikmaken van de voordelige 12x12-formule: stort 12 euro en ontvang 12 weken Tertio. Klik hier voor meer info.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​