Tertio 1099 - Zegen van oude dag

Zegen van oude dag

Geen enkele sector is door de pandemie zozeer in een negatief daglicht komen te staan als die van de ouderenzorg, en dan vooral de woonzorgcentra. De Pauselijke Academie voor het Leven geeft die sector kritisch een duwtje in de rug met een document met de laconieke titel: “Oud zijn: onze toekomst”. Tertio nr. 1.099 van 3 maart 2021 belicht de aandachtspunten van die tekst.

Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn. Onze cultuur zet alles in op jeugdigheid: de eerste jeugd duurt tot je 35ste en op je 55ste begint al de tweede jeugd. Wanneer die tweede jeugd taant vanwege het brozer wordende lichaam, blijkt men ineens hoogbejaard. Wat dan? Een cultuur die ouderdom alleen ziet als gebrek en verval, kan daar geen blijf mee. Waardering voor de eigenheid van de oude dag is nochtans ten zeerste op haar plaats. Voor de Pauselijke Academie voor het Leven is de coronapandemie het moment om een omschakeling in de ouderenzorg in een stroomversnelling te brengen.

Lees hier de integrale presentatie van het document “Oud zijn: onze toekomst” van de Pauselijke Academie voor het Leven.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​