Tertio 971 - “Aansluiting met het geloof mogelijk tot ver in dementieproces”

“Aansluiting met het geloof mogelijk tot ver in dementieproces”

“Samen naar een dementievriendelijke samenleving” is het thema van de Werelddag Dementie die de Alzheimerliga op 22 september organiseert in Deinze. 

Dementievriendelijke wandelingen kunnen  ertoe bijdragen dat dementie uit de taboesfeer wordt gehaald. Tal van steden en gemeenten hebben zo’n wandeling uitgestippeld sinds de Koning Boudewijnstichting eind 2009 het concept dementievriendelijke gemeente in ons land lanceerde. Sinds gisteren beschikt ook Mechelen over een dergelijke wandeling.

De kerk is vaak een halte op het parcours. Ze vormde immers vaak het decor voor de aangrijpendste momenten in het leven. De verhalen hierover kunnen ook opgeroepen worden via reminiscentiespellen of herinneringskoffers met daarin eventueel religieuze objecten. “Bij sommige mensen met dementie blijft het ervaringsaspect, het emotionele en het rituele aspect van geloven nog lang aanwezig. Hierdoor kunnen ze tot ver in het dementieproces aansluiting vinden met het geloof”, zegt Herlinde Dely van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen in Tertio 971 van 19 september.

Lees hier gratis het integrale artikel.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​