Tertio 972 - “Groot worden is geen doel”

“Groot worden is geen doel”

Jongeren bij Christus brengen: dat is nog steeds de hoofddoelstelling van de Sint-Michielsbeweging die 25 jaar geleden in hartje Kortrijk begon als een kleinschalig initiatief van Noël Bonte en Geert Goethals, twee priesters van het bisdom Brugge. “Het is een verhaal van hoop en veel goedheid”, vertelt algemeen coördinator Tine De Leeuw in Tertio nr. 972 van 26/9/’18.

De Sint-Michielsbeweging is vandaag een vaste waarde. Behalve in Kortrijk zijn er ondertussen gemeenschappen in Brugge, Waregem, Izegem, Gent, Oosterzele en Leuven. De oorspronkelijke visie bleef ongewijzigd en schittert door haar eenvoud: “De vriendschap met Christus is ons hart, de vriendschap met jongeren en met mensen in nood zijn onze longen”. “Dat is helder, behoeft geen discussie en is sinds 1993 de toetssteen voor onze hele werking”, geeft algemeen coördinator Tine De Leeuw aan.

Die werking voor mensen in nood omhelst heel wat. “Maar we hebben niet de pretentie alle armoede in de stad op te lossen”, haast De Leeuw zich te zeggen. “Groot worden is geen doel. We werken samen en aanvullend met het bestaande aanbod. We doen slechts wat we kunnen en beginnen een initiatief alleen als het duurzaam kan zijn. We kunnen immers niet alle sporen begaan”, klinkt het nuchter. “Maar je moet echt iets doen in de wereld, niet kleurloos zijn. Dat vraagt durf en geeft ook vreugde. Wellicht zit daarin het aanstekelijke”, meent De Leeuw. “Trouwens, niet alles wat we ooit probeerden, is gelukt, maar dat hoort er eveneens bij”, bevestigt Goethals.

Lees hier het integrale artikel.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer via www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​