Tertio 973 - Sterkere interesse voor oosters christendom

Sterkere interesse voor oosters christendom

De belangstelling voor de oosterse christenen zit in de lift. Dat heeft veel te maken met hun meer zichtbare aanwezigheid in het Westen. Ze zijn het geweld in hun thuislanden ontvlucht en in de Lage Landen terechtgekomen. In Nijmegen, Leuven en Amsterdam worden hun tradities bestudeerd.

 “De oosterse christenen kunnen aan het uniforme Latijnse christendom leren dat er variëteit kan zijn in de manier waarop het evangelie in verschillende contexten van taal en cultuur vorm kan krijgen”, stelt Herman Teule, emeritus hoogleraar oosters christendom van de katholieke universiteiten van Leuven en Nijmegen. Op woensdag 3 oktober presenteert hij het Handboek oosterse christenen in Leuven.

Lees hier alvast het artikel met Herman Teule.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​