Tertio 974 - Zeven nieuwe heiligen op 14 oktober

Zeven nieuwe heiligen op 14 oktober

Paus Franciscus verklaart op 14 oktober niet alleen paus Paulus VI en de aartsbisschop van San Salvador, Óscar Romero, heilig. Ook vijf anderen worden gecanoniseerd, onder wie Nunzio Sulprizio, die in 1836 op 19-jarige overleed. Zijn heiligverklaring valt niet toevallig samen met de jongerensynode.

De canonisatie van Paulus VI gebeurt veertig jaar na het driepausenjaar toen Paulus VI werd opgevolgd door Johannes Paulus I en enkele weken later door Johannes Paulus II. De Belgische kardinaal Leo Suenens noemde in zijn memoires het pontificaat van Paulus VI voor de paus zelf “een pijnlijke kruisweg en voor de kerk een genade”.

Door de heiligverklaring van Romero zullen nieuwe parochies de aartsbisschop uit El Salvador als patroonheilige kunnen kiezen. In de Vlaamse Ardennen heeft de nieuwe “Parochie in Horebeke, Ename, Mater, Nederename, Volkegem, Welden, Zwalm” die beslissing al genomen, verduidelijkt  pastoor Patrick Derde in Tertio nr. 974 van 10 oktober.

Naast Paulus VI, Romero en Sulprizio worden zondag verder nog twee Italiaanse priesters en twee religieuzen gecanoniseerd.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​