Tertio 977 - Verslag vanuit Rome over synode

Verslag vanuit Rome over synode

Van 3 tot 28 oktober vond in Rome de bisschoppensynode over “jongeren, geloof en het onderscheiden van roeping” plaats. Tertio trok voor de slotweek naar het Vaticaan en sprokkelde reacties bij de Belgische en bij andere deelnemers over dat intense kerkgebeuren.

Paus Franciscus legt al langer de klemtoon op synodaliteit en onderscheiding. Tijdens de jongerensynode drukte hij die ideeën nog sterker door. De deelnemers zijn ervan overtuigd dat dit na afloop hun huiswerk is: die synodaliteit ook in hun lokale kerk gestalte geven. Samen op weg gaan, elkaar beluisteren en gezamenlijk onderscheiden waar het op aan komt; dat is de methode die steeds meer ingang moet vinden. Dan kan de Geest werken en iets nieuws geboren worden.

Lees hier de integrale reportage over de jongerensynode.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​