Tertio 981 - Christenen hebben het monopolie van de waarheid niet

Christenen hebben het monopolie van de waarheid niet

Op 8 december worden 19 martelaren zalig verklaard die tijdens de Algerijnse burgeroorlog van de jaren 1990 werden vermoord om hun christelijke aanwezigheid in een moslimwereld. Onder hen de Belgische witte pater Charles Deckers en zeven monniken van Tibhirine. 

Elk van deze figuren beleefde zijn roeping  van christen-zijn in een andersgelovige context op een zo eenvoudige en open wijze dat ze de harten van hun moslimburen veroverden. Alle 19 bekochten ze hun radicale liefde met de dood, maar ondanks die gruwel blijft hun boodschap stevig overeind. Hun zaligverklaring is een erkenning van hun onverzettelijke geloof in de waarde van vreedzaam interreligieus samenleven. Zij gaven daar gestalte aan op de meest eenvoudige wijze: door aanwezig te zijn onder de mensen, niet kerstenend maar lerend, zorgend en delend.

Lees hier een reflectie bij de zaligverklaring.

Lees ook het interview met witte pater Eric Bladt, die in Algerije aan een gelijkaardige dood ontkwam.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​