Tertio 982 - “Ik besefte dat ik niet goed bezig was”

“Ik besefte dat ik niet goed bezig was”

Het pensioen komt stilaan in zicht, maar ook dan zal Rudy Liagre niet stilzitten. Moeilijk “nee” kunnen zeggen leverde de arts al veel mooie ervaringen op, maar confronteerde hem eveneens met de keerzijde van die mateloosheid. Als vertrouwensarts bij Arts in Nood ziet hij hoe ook collega’s op hun grenzen botsen. In Tertio nr. 982 van 5/12/2018 doet hij zijn verhaal.

“Als jonge dertiger combineerde ik gretig allerhande engagementen – ik had een gezin, werkte voor de huisartsenkring, zette me in voor mijn protestante gemeente, had een politiek mandaat en werkte voor toenmalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Reginald Moreels. Het gebeurde dat ik tussen de consultaties en huisbezoeken door twee, drie keer per dag tussen Gentbrugge en Brussel heen en weer reed. Maar na verloop van tijd liep ik steeds meer tegen mijn grenzen aan. Ik ben toen verhuisd om een nieuw begin te kunnen maken.”

Lees hier het volledige artikel.

Abonneer of vraag een proefnummer via www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​