Tertio 983 - “In de eigen kwetsbaarheid gaan staan”

“In de eigen kwetsbaarheid gaan staan”

Er komt altijd een moment waarop een mens beseft dat hij kwetsbaar is. Maar hoe leef je daar dan mee? Hoe zorg je ervoor dat die kwetsbaarheid je niet verlamt? En meer nog: (hoe) kan kwetsbaarheid een sterkte worden? Tertio probeert het te doorgronden in het dossier van 12 december 2018.

“Nu ik een paar maanden aan de slag ben als gemeenschapsverantwoordelijke van De Ark Gent, merk ik dat de momenten van wanhoop er moeten zijn om in de eigen kwetsbaarheid te gaan staan”, getuigt Barbara Focquaert. “Dan vraag ik ’s morgens als ik binnenkom aan Nikola een knuffel. En Ronny zorgt ervoor dat mijn tas afgewassen op mijn bureau staat. Of dat de sterkte is van De Ark? Ik denk het wel. Ooit liep ik met Frank aan de arm rond om overal ‘goeiedag’ te zeggen. Sommige mensen reageerden afwijzend, anderen vriendelijk. Door kwetsbaar te zijn geef je anderen de kans het mooiste of het lelijkste in zich naar boven te laten komen. Dat maakt het moeilijk, maar ik neig zelf nogal naar het mooiste. Zo kan De Ark een teken van vrede en van leven zijn.”

Lees hier het volledige interview met Barbara Focquaert.

Het volledige dossier “Kwetsbaarheid” lezen? Surf dan naar www.tertio.be voor een proefnummer of abonnement.

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​