Tertio 986 - Christus is de weerbarstige

Christus is de weerbarstige

Johan Bonny werd tien jaar geleden tot bisschop van Antwerpen gewijd op het feest van de Openbaring van de Heer. Op datzelfde feest van Driekoningen wordt die verjaardag in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal gevierd en pakt de bisschop uit met een boek over Jezus. “Waar ligt het unieke van onze godsdienst? Bij Christus. Hij is de weerbarstige die we niet naar onze hand kunnen zetten. Alles herbegint steeds weer bij Hem”, stelt Bonny.

“We kunnen lang over God spreken. Dat is gemakkelijk. Iedereen, zelfs de ongelovigen, hebben een godsbeeld. Dat maken we zelf en anderen kunnen ervoor of ertegen zijn. Christus is de moeilijke. Hem kunnen we niet plooien naar onze wensen. Met Hem doen we niet wat we willen. Hij markeert het verschil tussen gelovigen, andersgelovigen en niet-gelovigen. Vraag is dus wat wij als christenen hebben met Jezus Christus. Dat wou ik uitleggen en neerschrijven in dit boek met een vijftig kortere teksten, vaak gebaseerd op eerdere preken of toespraken”, zegt bisschop Johan Bonny over zijn publicatie “Herbeginnen bij Jezus Christus” die door Halewijn wordt uitgegeven.

Abonneer of vraag een gratis proefnummer op www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​