Tertio 986 - Rome maakte van Caravaggio artiest voor de eeuwigheid

Rome maakte van Caravaggio artiest voor de eeuwigheid

Michelangelo Merisi da Caravaggio heeft met zijn meesterlijke stijl de schilderkunst blijvend beïnvloed. Een prestigieuze tentoonstelling toont hoe de eeuwige stad mee die artiest en zijn reputatie heeft gemaakt.

Met het juiste doek is de toon meteen gezet, hebben ze vast gedacht bij le Musée Jacquemart-André aan de Parijse boulevard Haussmann. Bezoekers van de expo Caravage à Rome, amis et ennemis krijgen – na behoorlijk lang aanschuiven – ter verwelkoming Judith onthoofdt Holofernes voor de kiezen. Een Bijbels tafereel waaraan Donatello (ca. 1386-1466), Sandro Botticelli (1445-1510) en andere groten zich eveneens hebben gewaagd, al is bij hen de gruweldaad steevast voorbij. Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) daarentegen durft die daad zelf in al haar gruwel te presenteren.

Lees hier het volledige artikel

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​