Tertio 993 - “De clichébeelden over de kerk moeten dringend verdwijnen”

“De clichébeelden over de kerk moeten dringend verdwijnen”

Sien Callebaut ontdekte als nieuwkomer het geloof als bron vertrouwen en kracht. Op haar 24ste werd ze gedoopt en gevormd in de paasnacht. In Tertio nr. 993 van 20/2/2019 getuigt ze hoe ze vandaag zoekende jongeren wil helpen die weg naar het geloof gemakkelijker te vinden.

“Mijn ouders zijn niet gelovig, zelfs antikerkelijk, maar wel ruimdenkend. Daarom hebben ze ervoor gekozen me niet te laten dopen en kreeg ik op school vrijstelling van elk levensbeschouwelijk gekleurd vak. Wel hebben ze altijd gezegd dat ik zelf een keuze mocht maken. Mijn oma en tante waren wel gelovig en van hen heb ik intuïtief geleerd wie God is. Bij mijn oma ontdekte ik hoe je je beschermd kan voelen door het geloof, van mijn tante leerde ik hoeveel vertrouwen en kracht je kan putten uit het geloof, ook als het leven moeilijk loopt. Als we met de familie op reis waren, kwam ik met hen in kerken en bedevaartsoorden. Die plekken fascineerden mij op ondefinieerbare wijze.”

“Ik was in Panama voor de Wereldjongerendagen. We werden daar echt aangemoedigd om onze roeping tot liefde waar te maken. Onbeschrijfelijk hoeveel ervaringen en ontmoetingen een blijvende indruk nalaten. De WJD is niet zoiets als een reis of een festival. Het is een omvormende ervaring die je doet groeien in geloof, hoop en liefde. Paus Franciscus riep ons op om moed te tonen en vooruit te gaan: ‘Gods liefde wacht niet op het zogenaamd ideale moment. Gods tijd maakt elke situatie en plaats geschikt. Jullie zijn niet de ‘morgen’, de ‘intussen’, maar de ‘nú’ van God’. Dat zijn woorden om naar te leven!”

Lees hier het integrale artikel.

Abonneer of neem een proefnummer via www.tertio.be

Tertio in je mailbox

Geef hieronder je e‑mailadres in en blijf als eerste op de hoogte van Tertio inhoud.

Ja, ik geef mijn toestemming om mijn naam- en adresgegevens, telefoon en email, op te nemen in het bestand van het christelijke opinieweekblad Tertio, Louis Frarynlaan 75, 2050 Antwerpen. Ik heb het recht op toegang tot, verbetering of schrapping van die gegevens. Mijn gegevens worden niet aan derden doorgegeven. ​