Marti Waals.  © rr

Als ontwikkelingswerker ben ik heel graag op het terrein in het Zuiden, tussen de gewone mensen om samen met hen te zoeken naar mogelijkheden om hun leven te verbeteren. Dat houdt vooral praktisch werk in.

Duizend problemen van alledag moeten het hoofd worden geboden, goederen versleurd en verzonden, rapporten en rekeningen opgemaakt. Maar dan doet het deugd af en toe de tijd te nemen om even stil te staan, je te realiseren dat je in een heel andere cultuur bent, met vaak ook een andere manier van denken. Tertio biedt de  gelegenheid om de ramen naar de wereld open te zetten,  onverwacht in contact te komen met schatten van inspirerende mensen.  De andere  cultuur en zienswijze zijn daarbij absoluut een verrijking! Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het  zelfs na maanden nog beklijvende  getuigenis van Mediatrice, dat ik in  Rwanda optekende. Hoewel bijna alle leden van haar Tutsi-familie werden vermoord, trekt ze bewust naar de gevangenis om met de beulen te spreken. Om zo samen te genezen en voor elkaar toekomst te scheppen! 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Toewijding

Nog niet zo lang geleden, net voor de zomer, legde onze jongste zoon zijn...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.