Tertio evenementen

Gewond christendom

TOT GOD?
In gesprek met Christophe Vekeman

Schrijver, columnist en performer Christophe Vekeman neemt de lezer in zijn boek Tot God mee voor een zoektocht naar de waarheid. In gedichten, gezangen, brieven, woeste preken, jeugdherinneringen, bespiegelingen, dromen, waargebeurde reisverhalen en ingetogen dagboekfragmenten vertelt hij waarom hij na vele jaren van schoorvoetend twijfelen definitief de stap zet “naar een zo krachtig mogelijk geloof in de verrezen Heer Jezus Christus”.

Onze kerk kijkt naar binnen
en naar buiten

We slaan de handen in elkaar met Het bisdom Hasselt, Christen Forum Limburg. Tijdens een eerste avond richten we de blik naar binnen: we staan stil bij onze relatie met Rome en de wereldkerk. De tweede avond kijkt naar buiten: onze samenleving die verhardt en hoe daarmee om te gaan.

Gewond christendom

De Tsjechische priester, socioloog, psychotherapeut en succesauteur Tomáš Halík spreekt over een “Gewond christendom” (lezing in het Engels, Nederlandse vertaling wordt voorzien).

Symposium “Kerk vormen in een seculiere tijd”

De secularisering van het culturele en maatschappelijke leven maakte de afgelopen decennia een einde aan de dominante rol van de Kerk in Vlaanderen.

Christendom en radicaal-rechts. Hoeders van hetzelfde ideaal?

Webinar met de Nederlandse auteur Sander Rietveld, historicus Vincent Scheltiens (UAntwerpen) en CD&V-politica Bianca Debaets.

Hoe weerloos zijn onze waarden in crisistijd?

Gesprek met rechtsfilosoof Raf Geenens (KU Leuven). In samenwerking met Christen Forum Gent.

Hoop tegen wanhoop. Mentaal weerbaar zijn in moeilijke tijden

Debat met Bert Vanderhaeghen, hoofdaalmoezenier UZ Gent, en Gwendolyn Portzky (UGent), directeur van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie. In samenwerking met Christen Forum Gent.

Doorbraken en struikelstenen in de actuele dialoog tussen joden, christenen en moslims

Colloquium met hoogleraren Etienne Vetö en Felix Körner (Gregoriana), rabbijn David Meyer en Antwerps bisschop Johan Bonny.

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.