Christelijk én geloofwaardig

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk. Alles wordt in vraag gesteld en de oude structuren doen het niet meer. Op zo’n kantelmoment hebben we nood aan ankerpunten. Tertio zoekt samen met de lezer hoe het christelijk geloof in dialoog met andere levensbeschouwingen daarin een rol kan spelen.

Daardoor heeft Tertio een unieke plek in de Vlaamse media. Tertio wil veel meer zijn dan een blad. Wij willen iets betekenen voor de samenleving door onze kritische en tegelijk constructieve blik die inspiratie en hoop geeft, en bijdraagt tot een beter verstaan van elkaars vragen en overtuigingen.

Geloofwaardig

Het blad besteedt systematisch aandacht aan christelijk denken, spiritualiteit en kerk in binnen- en buitenland. Tertio volgt de levende kerk en heeft daarbij meer oog voor wat gelovigen bindt dan voor wat hen scheidt. Ook oecumene en interreligieuze dialoog krijgen ruime aandacht. Tertio richt de blik allereerst naar buiten. Vanuit de overtuiging dat de christelijke inspiratie – in al haar verscheidenheid en veelstemmigheid – op een eigen en onvervangbare manier bijdraagt aan de humanisering van de samenleving en de wereld. Het blad is verankerd in een blijde boodschap met een grote maatschappelijke relevantie. Tertio wil christenen een kritische én opbouwende stem in het maatschappelijke debat geven.

Christelijk

Tertio plaatst zich als opinieblad in de brede bedding van de christelijke en meer bepaald van de katholieke traditie. ‘Katholiek’ slaat op een wereldwijde verbondenheid in het christelijk geloof. Ook al leeft een grote openheid en sympathie voor de protestantse, de orthodoxe en de anglicaanse tradities, Tertio wortelt in die typische variant van het christendom die rooms-katholiek wordt genoemd. Katholiek zijn betekent (onder meer): voeling houden met grote katholieke spirituele tradities en met de dynamiek van nieuwe bewegingen. Het betekent ook gevoeligheid voor sacramenten en sacramentaliteit. Typisch katholiek is ook de aandacht voor de manier waarop (lokale) katholieke kerkgemeenschappen uit de hele wereld met grote politieke en maatschappelijke kwesties omgaan. Ten slotte is er de interesse voor standpunten van de paus, van het Vaticaan en van katholieke denkers over mondiale uitdagingen als oorlog en vrede, migratie, globalisering, medische ethiek en ecologie.

Opinieweekblad

Tertio verschijnt wekelijks als printmedium en redigeert, complementair daaraan een website. De redactie mikt op lezers die naar levensbeschouwelijke diepgang zoeken.

Christelijk én geloofwaardig

Word abonnee!

Er zijn diverse abonnementsformules op Tertio, onder meer afhankelijk van binnen- en buitenland en de termijn. Daarnaast loopt er af en toe een speciale kortingsactie. U kan ter kennismaking altijd een gratis proefnummer aanvragen.

Adverteren?

Zet uw advertentie in de kijker en publiceer deze in de gedrukte versie van Tertio en/of op de website.

Lees uw Tertio digitaal

Al abonnee? Log dan in met je gegevens. Nog geen abonnee? Neem dan een voordelig digitaal abonnement.

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.