© rr

VRT polst de staat van de Kerk 
Vanaf morgen bezoekt paus Franciscus ons land naar aanleiding van de 600ste verjaardag van de KU Leuven. 2024 is voor de VRT daarom “het uitgelezen jaar om 'de staat van de katholieke Kerk' op te maken”. De documentaire reeks Het Vaticaan - De staat van de Kerk neemt de kijker mee achter de coulissen van Vaticaanstad. De reeks startte afgelopen maandag op VRT MAX en loopt vanaf woensdag 16 oktober op VRT Canvas. ​

“Nooit eerder had het Vaticaan af te rekenen met zoveel schandalen, nooit eerder was het Vaticaan zo verdeeld over verschillende thema’s”, stellen de programmamakers van de VRT. De reeks zoomt in op enkele van die achilleshielen en toont hoe paus Franciscus de Kerk probeert te moderniseren, maar hoe zijn inspanningen botsen met de eeuwenoude structuren en gewoonten van het Vaticaan, kortom met het machtige bestuursapparaat in Rome. “Voert hij echte veranderingen door voor de toekomst of stelt hij eerder de pauselijke almacht veilig? En hoe stug zijn de opvattingen van zijn onderdanen?” vraagt de openbare omroep zich af. Professor kerkelijk recht Rik Torfs treedt in gesprek met kardinalen, bisschoppen en leden op elk niveau van de organisatie en gaat na hoe zij hun 1,4 miljard volgelingen leiden. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.