Priester Wouter Deruwe en pastoraal medewerker Chris Smits willen er “eerst met de ander zijn om er voor de ander te kunnen zijn”. © rr

Al luisterend mensen thuisbrengen bij zichzelf
Enkele jaren geleden ontdekten Wouter Deruwe en Chris Smits een gedeelde passie: het onbevooroordeeld luisteren naar mensen vanuit een leven in verbondenheid. Voor hen is dat een vorm van kerk-zijn. Het werd een zoektocht naar de realisatie van een droom, met het Onderweghuis in Hulshout als eerste stap.

Wouter: “De grotere droom achter het Onderweghuis zou ik een vorm van religieus leven durven noemen: samen leven, eten en bidden om zo luisterend aanwezig te zijn bij andere mensen die het nodig hebben, kwetsbaar zijn of aan de rand van de maatschappij staan. Het zou een gemengde gemeenschap worden waar mensen met diverse levenskeuzes welkom zijn. We hebben enkele jaren intens gezocht naar een plek om dat waar te maken. We botsten vaak op een ‘nee‘. Mensen waren het idee wel genegen, maar hadden niet de energie, de mogelijkheden of de zin het echt te wagen. In 2020 wilden we toch met ‘iets’ beginnen. Daarom is het Onderweghuis in de pastorie van Hulshout een kleine stap, in de hoop en met het vertrouwen dat het meer wordt.” 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.