“Deze mensen zijn een leven lang samen geweest, ze zijn getrouwd, kregen kinderen. Je ziet dat hun liefde diep verankerd is”, zegt fotograaf Leo De Bock. © ldb

Als de zon door de wolken breekt
Natuurlijk is de toenemende diagnose van dementie in onze samenleving verontrustend. Tegelijk mogen we niet blind zijn voor wat voorbij de pijn, het verlies en de angst overeind blijft. Journalist en fotograaf Leo De Bock maakte de pakkende portrettententoonstelling Ik, Jij, samen MENS over mensen met dementie en hun mantelzorgers. “Er is tragiek en drama, maar er kan ook nog prachtige liefde zijn.”

Dementie is niet niets. Alleen al in Vlaanderen en Brussel hebben 141.000 mensen het syndroom en tegen 2070 zou dat cijfer oplopen tot 283.000. Toch rest er meer dan de patiënt, de ziekte, de zorg. Leo De Bock benadrukt met zijn innemende beelden hoe belangrijk het is om wie aan dementie lijdt, als volwaardig mens te blijven zien.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.