© Unsplash

Beeldcultuur
Beelden overspoelen de realiteit waarin de huidige mens zich beweegt. Ze vormen zijn dagelijkse woonst en gewoontes. En zoals een vis geen oog heeft voor het water dat hem omgeeft, blijft de mens vandaag vaak blind voor de impact van beelden op zijn leven. Reflecties over de beeldcultuur peilen naar haar ambigue kracht en herwaarderen zowel het Bijbelse beeldverbod als een cultuur van het beeld.

Als schilder en grafisch kunstenaar heeft Erik Galle een meer dan gewone fascinatie voor beelden. Als psychotherapeut werkt hij met hun vermogen innerlijke belevingen te veruitwendigen en bespreekbaar te maken. En als priester verwijlt hij bij iconische symbolen om in relatie te treden met een mystieke realiteit die uiteindelijk aan elk beeld ontsnapt. In zijn nieuwste boek Voorbij het beeld. Aanzetten om God te bevrijden beschouwt hij onder meer de hedendaagse beeldcultuur vanuit die drie invalshoeken.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.