“De Fransen dwepen graag met Chopin, maar volgens mij was hij Pool in hart en nieren”, zegt Matthieu Idmtal. © Yoshie Kuwayama
Chopins heerlijke vlucht uit het dagelijkse leven
De Pools-Franse componist Frédéric Chopin (1810-1849) leeft nog steeds in de harten van een groot publiek. Dat bewijzen de Brussels Chopin Days nu voor het tiende jaar op rij. Artistiek directeur en pianist Matthieu Idmtal (1988) organiseert ieder seizoen opnieuw vijf kwaliteitsvolle concerten in het Koninklijk Conservatorium van Brussel om het oeuvre van de romantische pianovirtuoos onder de aandacht te brengen.

Het initiële idee voor de Brussels Chopin Days ontstond onder enkele conservatoriumstudenten die “iets in elkaar wilden steken”, vertelt Matthieu Idmtal. “En omdat je als pianist niet om Frédéric Chopin heen kunt, was dat een voor de hand liggende en berekende keuze, die de sleutel tot succes bleek. De essentie bestaat erin enerzijds in de best mogelijke omstandigheden een podium te creëren voor jonge musici die dat oprecht verdienen, en anderzijds zo laagdrempelig mogelijk te zijn voor het publiek.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.