“Het is normaal dat angsten en weerstanden opduiken bij een spiritueel bekeringsproces”, benadrukte Nathalie Becquart afgelopen zomer tijdens een studiedag in het Brugse Grootseminarie. © evl

Christus ontmoeten en meer mens worden
In Rome begint volgende woensdag de synode over ‘synodaliteit’. Ze wordt voorafgegaan door een oecumenische gebedswake en een weekend vol workshops en ontmoetingen onder het motto Together – Gathering of the People of God (www.together2023.net). Op maandag en dinsdag begeleiden dominicaan Timothy Radcliffe en benedictines Maria Ignazia Angelini buiten Rome een retraite voor de deelnemers aan de synode. Tertio volgt die gebeurtenissen op de voet en houdt u op de hoogte.

Na de lokale en de continentale fase bereikt het synodale proces nu het niveau van de wereldkerk. Zowel in oktober 2023 als in oktober 2024 vindt in Rome een algemene vergadering van de synode plaats om na te denken en uit te wisselen over een meer synodale Kerk. Maar wat wordt daarmee bedoeld en hoe krijgt dat concreet vorm? Tertio ging te rade bij de Franse zuster Nathalie Becquart, ondersecretaris van het secretariaat van de synode.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.