“Het zou goed zijn als de zorg en de kunsten elkaar konden vinden voor een langdurige uitwisseling van expertise”, droomt danser en choreograaf Seppe Baeyens. © Sofie De Backere

“Dans is soms krachtiger dan medicijnen”
Weg met de hokjes. De gemeenschappen die danser en choreograaf Seppe Baeyens tot leven wekt, zijn uiterst divers. Hij laat mensen bewegen in de publieke ruimte en schudt de rollen van leerling en leermeester duchtig door elkaar. Baeyens danste en regisseerde met de grootsten, maar vandaag is de straat zijn leermeester. Iedereen expert.

Toen ik zestien was, nodigde een leerkracht op het Sint-Jozefscollege in Aarschot een choreograaf uit voor een artistiek project. Daar is het voor mij allemaal begonnen. Ik zag hoe dansen vertellen zonder woorden was, hoe leerlingen en leerkrachten samen door de ruimte bewogen en alle machtsverhoudingen wegvielen. Het dansen liet me nooit meer los. En vooral het ideaal van horizontaliteit: creëren vanuit dialoog tussen verschillende leeftijden, niveaus en achtergronden.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.