Io Capitano vertelt het vluchtelingenverhaal van Seydou en Mousa, twee jonge Senegalezen die dromen van een muzikale carrière in Europa. © Cinema Pro

De odyssee van Seydou en Mousa 
Migranten een gezicht geven was het doel van Matteo Garrone toen hij Io Capitano draaide. Bijna dertigduizend doden een stem geven ook. Regisseur Garrone mocht zijn empathische film in het Vaticaan aan paus Franciscus voorstellen.

De vooral van Gomorra en Dogman bekende Italiaanse regisseur Matteo Garrone wil dat we na zijn jongste film Io Capitano (Ik kapitein) anders kijken naar vluchtelingen die hun leven soms veil hebben om in Europa te geraken. Daarom volgt hij twee jongeren op hun tocht vanuit Senegal richting Italië, om er een nieuw leven op te bouwen. Hij voert weliswaar de regie over zijn film maar acht zich nog meer een bemiddelaar of een verbindingsman tussen zijn hoofdpersonages en de toeschouwer. Aanleiding om zijn Io Capitano op het getouw te zetten was het ontstellende cijfer van het aantal doden bij het oversteken van de Middellandse Zee: 27.500 op vijftien jaar tijd.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.