De letterlijke analyse van een val uit de filmtitel verglijdt geleidelijk aan tot een analyse van de val van het huwelijk tussen Sandra en Samuel. © rr

De val van een huwelijk
Met haar Anatomie d’une chute levert Justine Triet een van de beste Franse films van het jaar af. In Cannes was de film goed voor de Gouden Palm. Een aanvaardbare bekroning voor een meeslepende, intelligent opgebouwde en vooral hedendaagse film.

Wie naar Anatomie d’une chute van Justine Triet gaat kijken, krijgt een viertal films voor de prijs van één. De Gouden Palm van 2023 kun je immers opdelen in een spannende thriller, een rechtszaaldrama, een psychologisch huwelijksdrama en een pittige filmische discussie over de relatie tussen werkelijkheid en fictie. Over dat laatste wordt – al in de openingsscène van de film – de succesrijke schrijfster Sandra Voyter ondervraagd door een journaliste. De schrijfster houdt zich wat op de vlakte. Hoewel het interview bij haar thuis plaatsvindt, zijn de omstandigheden niet ideaal: er zijn wat plaagstoten tussen geïnterviewde en journaliste, en de loeiharde muziek op de achtergrond is een storende factor. Daarom wordt afgesproken dat beide partijen elkaar in Grenoble zullen terugzien.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.