“Jongeren zijn vaak teleurgesteld en misnoegd over de politiek”, stelt Naomi Izabela vast. “Ik probeer jongeren te mobiliseren om te gaan stemmen.” © Wikimedia

“Democratie is een privilege”
Naomi Izabela (20) kwam als driejarig kind met haar moeder en twee zussen uit Congo als vluchtelinge naar België. Als 18 jarige werd ze voorzitter van de Antwerpse jeugdraad. Nu studeert ze rechtspraktijk en zet ze zich in om jongeren naar de stembus te krijgen en politici te overtuigen om een lange termijn visie te ontwikkelen. Haar geloof is dit in alles de grote inspiratiebron.

Heel vroeg al begon mijn engagement in de samenleving. Vanaf mijn vijftiende schreef ik voor het jongerenpersagentschap StampMedia en ik ben youth activist voor Plan International. Ondanks mijn verontwaardiging over partijpolitieke spelletjes probeer ik optimistisch te blijven. Ik geloof in de kracht van dialoog en in de mogelijkheid het tij te keren. Ik ben met heel veel dingen bezig, maar op dit moment vooral met jongeren in de aanloop naar de verkiezingen. Ik wil hen dichter bij de politiek brengen, want die is heel belangrijk. Ze moeten hun stem laten horen. Je kunt de politiek immers beïnvloeden, omdat je kunt gaan stemmen. Je mag hier zelfs kritisch staan tegenover het beleid. In veel andere landen vlieg je daarvoor in de gevangenis. Democratie is een privilege. Ik probeer jongeren daarvoor te mobiliseren. Ze zijn vaak teleurgesteld en misnoegd over de politiek. Welnu, dan moeten ze dat uiten door te gaan stemmen en politici aan te spreken. Daarom probeer ik politici te overtuigen een antwoord te bieden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

In cirkeltjes  

Op de Sinksenfeesten in onze stad ging ik een namiddag alleen op pad. Ik...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.