© rr

Eenzaam en alleen
De mens is een sociaal wezen, maar voor velen is eenzaamheid een realiteit of een reëel risico. Het Mechelse LUNALIA-festival koos er daarom voor het thema centraal te stellen in zijn volgende editie. Hoe dominante maatschappelijke normen over een geslaagd leven en mentale struikelblokken eenzaamheid kunnen versterken, lezen we bij Daniel Schreiber, Maite Goossens en Wilfried Van Craen. Maar ook de buurt speelt een rol, leggen Jasper De Witte en Sam Pless uit.

Het is een zegen wanneer een auteur erin slaagt persoonlijke ervaringen in een ruimer kader te plaatsen zodat die herkenbaar en inzichtelijk worden voor anderen. Daniel Schreiber (1977) geeft daarvan een prachtig voorbeeld. In twee eerdere essays ontleedde hij van binnenuit de strijd met alcohol en de losser wordende band tussen onze thuis en onze geboorteplek. In Alleen onderzoekt hij of je je als alleenstaande wel helemaal thuis kan voelen in een samenleving waar romantische liefde de norm is.

Lees ook deze artikels...

Pinksteren

Pinksteren is het geboortefeest van de Kerk. De Geest die de apostelen...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.