© rr

Emmanuel Van Lierde & Rik Torfs over de toekomst van de Kerk
Het pontificaat van paus Franciscus lijkt op het eerste gezicht een historische omwenteling in de katholieke Kerk. Franciscus heeft met zijn radicaal pastorale openheid en het opstarten van een ‘synode over de synode’ een ongeziene dynamiek in de Kerk gecreëerd. Toch maakt Rik Torfs in zijn jongste boek Het Vaticaan kanttekeningen bij het vernieuwingsproces en stelt hij fundamentele vragen over de toekomst van de Kerk. Tertio brengt hem samen met huisvaticanist Emmanuel Van Lierde.

Een rode draad door het boek van Rik Torfs is zijn kritiek op de manier waarop paus Franciscus zijn pauselijke macht gebruikt. Hij vindt dat hij het pauselijke gezag te zeer versterkt heeft en daarbij niet altijd even galant omgaat met critici. “Hij is opgevoed in een anti-juridische tijd. Ik denk dat hij daardoor minder die gevoeligheid voor remmen op zijn eigen almacht heeft, omdat hij er veeleer van uitgaat dat er veranderingen moeten gebeuren.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.