Spotprent uit het eind van de 19de eeuw over hoe de Filipijnen voor de VS slechts het opstapje zijn naar China. © Wikimedia

Filipijnen en VS negeren veroordeling door volkstribunaal
In Brussel vond onlangs een volkstribunaal plaats over de grove schending van mensenrechten in de Filipijnen. Oorlogsmisdaden van het regime, geruggensteund door de Verenigde Staten, tegen de bevolking werden aan de kaak gesteld. Een wake-upcall voor andere brandhaarden. Ondertussen blijven Filipijnse Kerken het opnemen voor de armen, daarin tegengewerkt door het bewind.

Op 17 en 18 mei vond in Brussel een International Peoples Tribunal (IPT) plaats, bijeengeroepen door de International Association of Democratic Lawyers (IADL) en Friends of the Filipino People in Struggle (FFPS). Zij vertegenwoordigden het Filipijnse volk in een aanklacht tegen de regimes van de vorige en de huidige presidenten Duterte en Marcos over hun mensenrechtenschendingen.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.