Dokter Caroline Van Pottelbergh met haar man en twee kleinkinderen: “De verbondenheid met zovelen geeft me echt leven en de kracht om verder mijn weg te gaan.” © Ruth Vannieuwenborg

“Fixeer je op de essentie, morgen kan het heel anders zijn”
De zesjarige Caroline Van Pottelbergh droomde ervan arts te worden in de tropen. Na een intense periode in Afrika keerde ze met haar man, ook huisarts, terug naar België. Samen bouwden ze in een volkse buurt in Kortrijk een praktijk uit. Alles liep goed, tot ze vorig jaar ernstig ziek werd. Van de ene dag op de andere veranderde het leven van dokter Caroline.

Voor mij was huisarts worden echt een roeping. Ik droomde er als kind al van. Het liefst wilde ik naar de tropen, naar mensen die het hard nodig hebben. Tijdens mijn opleiding trok ik op stage naar Rwanda en later met mijn man naar Congo. Het viel ons daar niet makkelijk. We konden er veel zinvol werk doen, maar er was zoveel corruptie. We beslisten naar België terug te keren. In die tijd waren er huisartsen te veel. Het was dus niet evident voldoende werk te vinden.

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.