Philippe Decruynaere interviewt twee laatstejaars over hun engagement: “Ik kan mijn ziel steken in wat ik schrijf én tegelijk mensen wat optillen.” © ic

“Geloven doet me verder kijken dan de miserie”
Philippe Decruynaere houdt van verhalen van gewone mensen. Na een heel actieve loopbaan in het onderwijs zocht hij als jonggepensioneerde een nieuw engagement. Via een kennis uit de voetbalwereld kwam hij bij Krant van West-Vlaanderen terecht. Voor dit lokale weekblad schrijft hij gewone en minder gewone verhalen uit de wereld van het onderwijs.

Doemdenken is aan mij niet besteed. Daar hou ik helemaal niet van. De verhalen die ik in de Krant van West-Vlaanderen breng, zijn hoopvol en positief. Daarmee wil ik het negativisme wat tegengaan. Het onderwijs kent zeker grote problemen. Denk maar aan de kwaliteit en het niveau van taal en wiskunde. Of aan het lerarentekort. Dat is echt zorgwekkend. Maar er gebeuren tezelfdertijd zoveel zinvolle en waardevolle dingen die veel te weinig aan bod komen. Ik wil wat tegengas geven. Elke school is een levende gemeenschap waarin leerkrachten ongelooflijk veel inzet tonen en leerlingen groeien. Sommige jongeren zie ik echt excelleren in hun studies én in hun vrije tijd. Daarnaast leeft in sommige scholen ook een grote vorm van solidariteit. Ik denk aan een aantal scholen dat zich inzet voor een buitenlands project en daar ook met hun leerlingen naartoe trekken. Hoopgevend vind ik dat.

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

In cirkeltjes  

Op de Sinksenfeesten in onze stad ging ik een namiddag alleen op pad. Ik...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.