Remy Van Kesteren verlaat met zijn harp de klassieke paden. “Kijk naar een piano: dat instrument kan alle genres aan. Wel, de harp kan dat ook”, zegt hij. © Nick Helderman

Harpist brengt onconventionele ode aan de muziek
De jonge Nederlandse harpist Remy van Kesteren bracht onlangs Muses uit. Het album, vernoemd naar de negen muzen uit de Griekse mythologie, verkent Van Kesterens muzikale inspiraties via negen componisten die zijn muzikale reis sterk beïnvloedden. Klassieke componisten zoals Jean Sibelius en Erik Satie komen aan bod, maar hij herwerkte ook nummers van enkele van zijn favoriete bands en artiesten zoals Aphex Twin, Radiohead, Kendrick Lamar en Bon Iver.

Het combineren van de harp met muzikale werelden waarbinnen het instrument totaal onbekend is, werpt een nieuw licht op die muzikale juweeltjes en verrijkt het palet van de harp. Ooit was dat instrument beperkt tot de klassieke muziek, maar nu is het genrevrij en klinkt het zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord. Het begon allemaal vrij onschuldig, maar toch hevig. Ik ging als kind van een jaar of vijf mee met mijn moeder die ging musiceren met een vriendin. Terwijl ik buiten op de schommel speelde, hoorde ik een geluid dat me enorm aantrok. Ik liep naar binnen en trof er een harp aan. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik heb toen net zolang gezeurd tot ik zelf een harp kreeg en les mocht volgen.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.