Kardinaal Chow: “Jongeren en ouderen kunnen elkaar versterken.” © rr

Hongkong, brug tussen oost en west
Dat paus Franciscus hem op 30 september tot kardinaal benoemde, versterkt volgens de Hongkongse bisschop Stephen Chow de positie van zijn Kerk als bruggenbouwer tussen het Chinese vasteland en de wereldkerk. “Op zoveel vlakken dienen we heling en verzoening te bewerken tussen naties en mensen”, zegt hij in een exclusief gesprek met Tertio.

Stephen Chow werd op 7 augustus 1959 in Hongkong geboren. “Mijn moeder was al katholiek. Mijn vader bekeerde zich om met haar te kunnen trouwen. Ik beschouw mezelf als een tweede-generatiekatholiek. Mijn ouders waren in mijn jeugd niet zo praktiserend. Doordat ik jezuïet en priester werd, zijn ze vaker naar de kerk beginnen te gaan”, vertelt de bisschop van Hongkong. “Ik ging naar een jezuïetencollege en raakte daar gefascineerd door het christelijke geloof. Ik vond die godsdienst en de jezuïeten zeer menselijk. Ze getuigen van een groot realisme en trachten de mens op te tillen en te bevrijden. Zo wou ik zelf ook jezuïet worden.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.