“Hoopvol onderweg” met paus Franciscus 
Het Vaticaan en de katholieke Kerk in België hebben de slogan en het logo onthuld die horen bij het bezoek dat paus Franciscus aan ons land brengt van 26 tot 29 september. Als motto werd gekozen voor “Hoopvol onderweg”, een slogan die klinkt als een oproep tot vernieuwing en optimisme.

In de christelijke traditie is hoop een kracht die ons voortstuwt, die troost en inspireert. Hoop nodigt iedereen uit om voor een betere toekomst te gaan, waarin elkeen een motor kan zijn van verandering en verzoening.

Het logo illustreert de reis van de paus tegen de achtergrond van de kaart van België. Er loopt een pad door ons land van zuid naar noord. Paus Franciscus staat in het midden tussen de gelovigen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. Hij moedigt hen aan om bij te dragen aan een meer rechtvaardige wereld en deel te nemen aan het leven en de toekomst van de Kerk.

Alle informatie over het bezoek van paus Franciscus wordt op de website Pausbezoek.be gebundeld. Via dat platform zullen ook reservaties kunnen worden aangevraagd voor de afsluitende eucharistieviering voor het grote publiek op zondagvoormiddag in Brussel. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.