Nu zuster Jeanne Devos (midden) terug in België is, neemt de volgende generatie – Julie Hendrickx en Sister Christy (links en rechts op de foto) – haar strijd voor de rechten van huisarbeiders in België en India over. © Matthias Ausloos
Huisarbeid
Zuster Jeanne Devos stichtte in de jaren 1980 de National Domestic Workers Movement (NDWM) in India. Die beweging komt op voor de rechten en de emancipatie van huisarbeiders. Vandaag wordt het vuur van de NDWM zowel in India als in België brandend gehouden door haar nicht Julie Hendrickx en zuster Christy. Deze drie sleutelfiguren getuigen over hun bevlogenheid en inzet voor de rechten van onderdrukte vrouwen.

Julie Hendrickx, de nicht van zuster Jeanne Devos, droomt ervan te ijveren voor de rechten van huisarbeiders en arbeidsmigranten zonder papieren in België. De beweging die haar tante ooit in India begon, wil ze ook bij ons verderzetten. Ze hoopt dat als vakbondsvertegenwoordiger bij het ACV te kunnen realiseren.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.