Eliane Maes rolde via haar leraar godsdienst in de werking van Sant’Egidio. © rr

“Humanitaire corridors voor veilige vlucht”
De 31-jarige Antwerpse Eliane Maes kreeg de derde Junia-publieksprijs van Vrouwen-In-Zicht, een beweging die de positie van de vrouw in de Kerk wil belichten en bevorderen.

Vijftien jaar ben ik al actief bij Sant’Egidio en ik heb er intussen al bij verschillende deelwerkingen meegedraaid. Maar in september vorig jaar was er een vacature voor de begeleiding van de humanitaire corridors in België en ik kreeg de job. Ik had nochtans een goede baan – ik was al drie jaar griffier bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen – maar ik wou meer doen met mijn leven. Ik wou mij ook professioneel concreter voor andere mensen kunnen inzetten. Ik vind het als christen belangrijk dat ik nu aan andere – aanvankelijk totaal onbekende en vreemde personen – iets kan geven zonder er iets voor terug te verwachten. Maar de vriendschap die ik elke dag ervaar en dat altijd meer mensen zich verenigen in steuncomités om vluchtelingen bij te staan, vind ik van onschatbare waarde.

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

In cirkeltjes  

Op de Sinksenfeesten in onze stad ging ik een namiddag alleen op pad. Ik...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.