“Ik vertrouw op de weg”, zegt Anneleen De Beule. Ze wandelde 700 kilometer naar Santiago de Compostella. © adb

“Ik mag ontvangen zonder schuldgevoel”
Anneleen De Beule (1997) realiseerde in het najaar van 2023 haar droom: ze trok op pelgrimstocht. De wandelroute van 700 kilometer naar Santiago de Compostella was naast de fysieke uitdaging vooral ook een innerlijke weg, waarin ze zichzelf beter leerde kennen en mocht groeien in godsvertrouwen.

Een bezoek aan mijn tante in Le Puy-en-Velay in Frankrijk is mijn eerste pelgrimsherinnering. Ik zag er velen met een grote rugzak voorbijwandelen. Het fascineerde mij dat mensen fysiek op tocht gingen. Als christenen zijn we mensen van de weg. Ons hele leven is een pelgrimstocht. Het verlangen groeide om zelf ook op stap te gaan en de lichamelijke en spirituele weg met elkaar te verbinden. Ik besloot om de Camino Francés, een populaire wandelroute naar Santiago de Compostella, af te leggen. Ik koos ervoor om de tocht alleen te maken zodat ik mij ten volle kon openstellen. “Pelgrimeren is opnieuw een beetje smaak geven aan het leven”, omschreef een vrouw mij haar tochtervaring. Ik wilde mezelf beter leren kennen, het geloof verder ontdekken en mijn relatie met God verdiepen. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.