Mohammed Mansouri biedt migrantenvaders inspiratie en ondersteuning in hun vaderrol. © Fred Debrock

“Impact vaderschap is onderbelicht”
Met vaderdag in het vooruitzicht getuigt een papa van drie tieners met een bijzondere belangstelling voor het vaderschap. Onderzoeker Mohammed Mansouri (47) droeg bij aan de ontwikkeling van vaderen.be, een website voor vaders van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van de hogeschool Odisee. “Vaders zijn een essentiële schakel in de opvoeding.”

Als 22-jarige Marokkaanse student arriveerde ik in 1999 in België. De eerste tien jaar werkte ik als textielarbeider om mijn vrouw de kans te geven vroedkunde te studeren. Tegelijk volgde ik diverse opleidingen, waaronder islamitische en gezinswetenschappen. Na een decennium in het onderwijs vond ik een nieuwe roeping als spiritueel begeleider in het AZ Jan Palfijn en als onderzoeker bij Odisee. In 2009 richtte ik vzw De Brug op in Waregem, met als doel een brug te slaan tussen allochtone en autochtone Belgen. We organiseren activiteiten en workshops voor kinderen en jongeren, lezingen en infosessies voor ouders. Integratie betekent voor mij niet het opgeven van de eigen achtergrond – dat is assimilatie – maar samenleven met wederzijds respect. Het leren van de taal bevordert integratie, maar is slechts één middel. Onbekend maakt onbemind. Dat overwin je door samen te leven. Wrijvingen die daarbij ontstaan, zijn tekenen van de zoektocht naar harmonische co-existentie. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.