Roel Vansevenant. © Philippe Vanraes

“In zingen druk ik mijn hele leven uit”
“Ik voel mij een pastor op het podium en een zanger in het ziekenhuis.” De uitspraak typeert Roel Vansevenant ten voeten uit. Zijn passie voor muziek leverde hem een master in zang op aan het Lemmensinstituut. Intussen werkt hij al vijf jaar als pastor in het AZ Sint-Lucas in Brugge, maar muziek blijft een rol spelen in zijn leven.

iep in mij ervaar ik een dubbele roeping: die van muzikant en van pastor. Beide roepingen zijn sterk met elkaar verbonden: ik leerde muziek kennen via de Kerk. Ik zie mezelf nog als kleine jongen in de kerk zitten. Toen ik een jaar of acht was, kreeg ik er een zangboek met noten. Dat fascineerde mij enorm, ook al begreep ik toen nauwelijks iets van partituren. Mijn muzikale carrière begon met het bedienen van de cd-speler in de kerk. Telkens opnieuw hebben mensen mij kansen gegeven, ik heb er zoveel aan te danken. 

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

In cirkeltjes  

Op de Sinksenfeesten in onze stad ging ik een namiddag alleen op pad. Ik...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.