Er was heel wat aandacht voor antisemitisme na de uitbraak van de oorlog in Gaza, maar ook islamofobe incidenten pieken sindsdien.  © Unsplash

Islamofobie neemt toe door Gaza-oorlog
De oorlog in de Gazastrook veroorzaakt niet alleen een toename van antisemitisme, maar ook van moslimhaat in Europa. Hoe beïnvloedt deze golf van islamofobie Europese moslims?

Media-aandacht voor antisemitisme in Europa is aanzienlijk toegenomen sinds 7 oktober, toen Hamas een verrassingsaanval uitvoerde op Israël. De oorlog tussen Israël en Hamas veroorzaakte een piek in antisemitische haatmisdrijven in heel Europa, wellicht omdat sommigen Joden ten onrechte de schuld geven voor de rol van de Israëlische regering in het conflict in Gaza. Joodse gemeenschappen in Europese landen krijgen af te rekenen met verschillende vormen van bedreigingen, aanvallen en uitingen van haat. Verschillende Europese staten hebben hun bezorgdheid geuit over de veiligheid van Joden in hun land. Veel Joden voelen zich niet langer veilig bij het dragen van de Davidster in het openbaar en hebben de mezoeza’s – perkamenten tekstrolletjes ter bescherming van het huis – van hun deuren gehaald.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.