In een telefoongesprek zou voormalig VS-president Donald Trump de staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger, onder druk hebben gezet om 11.780 stemmen te vinden. © Wikipedia

Kluwen van aanklachten overschaduwt presidentsverkiezingen VS
Behoudens onvoorziene omstandigheden zullen de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten dit jaar opnieuw gaan tussen Joe Biden en Donald Trump. Maar het bijzondere aan deze verkiezing is dat de strijd zich niet zozeer afspeelt op de campagneroute, maar in de juridische sfeer.

Donald Trump wordt momenteel aangeklaagd in vier afzonderlijke strafzaken die samen goed zijn voor maar liefst 91 aanklachten wegens misdrijven. Geen enkele voormalige Amerikaanse president is aangeklaagd voor een misdrijf nadat hij zijn ambt had neergelegd, laat staan voor tientallen. En geen enkele andere grote politieke partij heeft ooit overwogen een kandidaat te nomineren die in de gevangenis zou kunnen belanden.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.