© Unsplash

Knuffelbeer in elk van ons
Een Zwitserse organisatie die mensen met een beperking ondersteunt en begeleidt, heeft jaren geleden een mooie reclame gemaakt. Doel was mensen met een handicap meer aanvaard te maken in de samenleving. In het filmpje (https://t.ly/X54co) nodigt een man met een lichamelijke beperking in berenpak met open armen shoppende voorbijgangers uit voor een knuffel. Met enige aarzeling durven de stoutmoedigsten over de brug te komen voor een berenzachte omarming. Aan het eind ontmaskert de man zichzelf door het hoofd van de beer af te zetten en stapt hij hinkend weg.

Naastenliefde
Ik gebruik dit filmpje graag om mijn leerlingen duidelijk te maken wat het christendom doet en betekent als verstaanskader om de werkelijkheid te beleven. In de parabel van de barmhartige Samaritaan wordt Jezus de vraag voorgelegd wat iemand moet doen om het eeuwige leven te verwerven. De wetgeleerde die Jezus op de proef stelt, kent het antwoord al. Het is hem echter te doen om te weten waar we de grens mogen trekken voor onze naastenliefde. De achterliggende vraag van de wetgeleerde luidt eigenlijk: wie is mijn naaste en wie niet? Met de parabel wil Jezus duidelijk maken dat om het even wie je naaste kan zijn en dat er aan naastenliefde geen grens is.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.