De werken waarmee de reeks christelijke klassiekers opent zijn volgens uitgever Leendert Torn ‘eversellers’. © Wikipedia

KokBoekencentrum introduceert christelijke klassiekers
De Nederlandse christelijke uitgeverij KokBoekencentrum lanceert een nieuwe reeks Christelijke klassiekers, met een selectie van inspirerende uitgaven uit het verleden. Met de reeks hoopt de uitgeverij een nieuwe en jonge lezersgroep te bereiken.

KokBoekencentrum opent de Christelijke klassiekers met drie ronkende namen en titels: Orthodoxie van Gilbert Keith Chesterton (1874-1936), Navolging van Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) en Onversneden christendom van Clive Staples Lewis (1898-1963). Volgens uitgever Leendert Torn gaat het om ‘eversellers’, titels die al altijd goed verkochten. “In eerste instantie zullen in de reeks eerder verschenen titels uit ons eigen fonds verschijnen. Maar we sluiten niet uit dat we op de duur, als de serie goed landt, ook naar titels kijken die we eerder nog niet hebben uitgegeven, maar die wel het label christelijke klassieker verdienen”, zegt Torn in een interview met Boekblad, het Nederlandse vaktijdschrift voor boekhandels, uitgeverijen, auteurs en bibliotheken. Hoeveel delen er nog volgen, staat niet vast. “Het is bijna zonder einde”, duidt Torn. “Mensen blijven immers geïnteresseerd in de grote levensvragen. In ieder geval hebben we al een uitgebreide groslijst opgesteld van titels die in aanmerking komen, waarvan wij denken dat die nog steeds resoneren bij lezers. Daarbij richten we ons in eerste instantie waarschijnlijk op wereldwijd bekende titels.” Behalve aan de eerste drie in de reeks “valt dan bijvoorbeeld ook te denken aan Augustinus, Thomas van Aquino en Thomas a Kempis”.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.