In Connections brengt fotografe Carine Van Gerven vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwingen samen, met zelfgekozen symbolen. © Carine Van Gerven

Leve het tableau vivant 
Fotografe Carine Van Gerven houdt ervan mensen samen te brengen en te zien wat dat geeft als artistieke creatie. Met haar geënsceneerde, monumentale kunstwerk Connections vervulde ze de droom van priester Bernard Delhaise, stichter van de Werkgroep Interreligieuze Dialoog Limburg, om mensen van diverse religieuze levensbeschouwingen te verenigen rond één thema, of tafel.

Tegen het stemmige decor van een historische zaal in de ambtswoning van de Limburgse gouverneur evoceerde Carine Van Gerven een levend 17de-eeuws tafereel. Het hele productieproces van Connections, dat ook werd verfilmd, nam meerdere dagen in beslag en vroeg de nodige inspanning en ondersteuning van figuranten, vrijwilligers en helpers allerhande. Van opleiding is Van Gerven tekenares en ze volgde monumentale schilderkunst aan de Hasseltse MAD School of Arts. Daarop ging ze lesgeven in het Instituut Mater Dei in Overpelt. Maar van kindsbeen af was ze al gefascineerd door de fotografie. “Ik legde graag momenten vast uit mijn jeugd, op vakantie, in een hotel, op reis… Spontaan ging ik foto’s maken van gebouwen die zouden verdwijnen, zoals een oude school. Later herinnerde men zich alleen ‘het frietkot naast die school’ nog. Maar ik had de smaak te pakken en perfectioneerde mijn hobby tot de kunstvorm waarmee ik me steevast uitdruk. Ik participeerde in kunstprojecten en experimenteerde met documentairefotografie en -film.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.