In Perfect Days zoekt regisseur Wim Wenders naar schoonheid in het dagelijkse bestaan van een man die toiletten poetst in een Japanse grootstad. © Master Mind

Lof der eenvoud
Na een pak documentaires, onder meer over paus Franciscus, verraste Wim Wenders vriend en vijand met zijn geweldige maar ingehouden speelfilm Perfect Days waarin een toiletreiniger in Tokio levensvreugde vindt in het eenvoudige en het alledaagse. Een hartverwarmende film vol levendige miniatuurtjes.

Nadat hij op het jongste filmfestival van Cannes zijn 3D-documentaire Anselm over de hedendaagse Duitse kunstenaar Anselm Kiefer had voorgesteld, zorgde Wim Wenders met zijn speelfilm Perfect Days voor een verrassing van formaat. Want van de regisseur van onder meer Der Himmel über Berlin en Paris Texas verwacht je niet direct een eenvoudige en vooral toegankelijke film over een man, Hirayama, die in Tokio de toiletten reinigt. Daar de grootst mogelijke voldoening uithaalt, meteen in het geheugen van duizenden festivalgangers gegrift staat en in pectore tot de beste acteur van Cannes wordt uitgeroepen. Iets wat de jury op de slotavond ook volmondig bekrachtigde door acteur Koji Yakusho te bekronen.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.