“We worden uitgenodigd om met hoop naar de wereld te kijken”, zegt Jelena Vasilj. © rr

“Naar stenen luisteren”
“Nomen est omen”, knipoogt Ludo Glorie. Beeldhouwen, dansen en zingen zijn voor de godsdienstleraar roepingen waar hij in volle “glorie” een antwoord op geeft. Hij ervaart in het beeldhouwen een diepe vreugde die hem ondanks de fysieke worsteling met de steen vederlicht maakt.

Nog nooit had ik een steen gekapt want ik heb twee linkerhanden. Maar toen ik zes jaar geleden een workshop volgde en na drie dagen kappen en vijlen mijn beeld aanschouwde, liepen de tranen over mijn wangen. Een jaar later kwam ik terug en de passie ging niet meer liggen. Mijn garage werd atelier.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.