Kardinaal Jozef De Kesel en de nieuwe aartsbisschop Luc Terlinden.  © evl

Nieuwe aartsbisschop krijgt warm onthaal
Luc Terlinden (1968) werd zondag in de Mechelse kathedraal tot bisschop gewijd. Hij nam er bezit van de aartsbisschoppelijke zetel als opvolger van kardinaal Jozef De Kesel. Hij werd er tijdens een levendige viering enthousiast onthaald. Voor de Belgische kerk was het een warm familiefeest dat vreugde en verbondenheid uitstraalde.

De zon was van de partij, net als 1.200 aanwezigen in de Sint-Romboutskathedraal en nog eens honderden die op scherm meevolgden in de tuin van het aartsbisschoppelijk paleis. Door de livestream konden velen ook van thuis uit de bisschopswijding van Luc Terlinden volgen. Tal van prominenten tekenden present, onder wie het vorstenpaar, dat onder luid applaus zijn intrede deed in de kathedraal. De sfeer zat meteen goed. Naast kardinaal Jozef De Kesel behoorden Antwerps bisschop Johan Bonny en François Touvet – bisschop van Châlons-en-Champagne en goede vriend van Terlinden – tot de hoofdconsecratoren. Naast alle Belgische bisschoppen waren er behoorlijk wat Franse bisschoppen aanwezig, net als kardinaal Jean-Claude Hollerich van Luxemburg en bisschop Hans van den Hende van Rotterdam, voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie. Belangrijke aanwezigen waren de afgevaardigden van de andere christelijke denominaties en van de andere erkende erediensten in ons land.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.